Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
Reklama Czarno Białe sprzątanie profesjonalne

Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych - promocja regionalnych przysmaków

Rozpoczął się "Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych"! Producenci z całego regionu mają szansę na wyróżnienie i promocję swoich wyrobów serowych. Zgłoszenia przyjmowane są do 23 sierpnia, a na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody rzeczowe.
Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych - promocja regionalnych przysmaków

Źródło: fot. Mazovia.pl

Mazowsze celebruje swoje kulinarne dziedzictwo poprzez "Mazowiecki Konkurs Serów Zagrodowych". Wydarzenie, które odbywa się już po raz ósmy, jest otwarte dla wszystkich producentów sera podpuszczkowego i kwasowego z regionu.

Konkurs obejmuje cztery kategorie serów: podpuszczkowe świeże, podpuszczkowe dojrzewające, podpuszczkowe pleśniowe oraz sery kwasowe. Konkurs ma promować wyroby mleczarskie powstające na Mazowszu, popularyzować ser jako podstawowe źródło wapnia w diecie człowieka i wskazywać alternatywne kierunki wykorzystania mleka w gospodarstwach rolnych.

Producenci zainteresowani udziałem mogą zgłaszać swoje sery do 23 sierpnia, przesyłając formularz zgłoszeniowy do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, zarówno tradycyjnie, jak i drogą mailową. Wszystkie szczegóły oraz regulamin konkursu dostępne są na oficjalnej stronie internetowej województwa.

Decyzja o zwycięzcach zapadnie do końca trzeciego kwartału 2024 roku.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaAnuluj długi
ReklamaSalon Oświetleniowy Mirat