Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za najlepszy produkt 2019 roku jest skierowany zarówno do firm komercyjnych, jak i do podmiotów czy organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, stąd dwie grupy odbiorców: przedsiębiorcy i producenci indywidualni.
Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody, napoje.
- Dla uczestników to doskonała okazja do zaprezentowania swojego talentu kulinarnego i podzielenia się owocami swojej pracy z innymi. To bardzo dobry sposób na promowanie tego, co tradycyjne, smaczne i zdrowe - powiedziała Janina Ewa Orzełowska, członek zarządu województwa mazowieckiego.
Warto dodać, że konkurs jest organizowany od 2007 roku. Dotychczas Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego otrzymało 181 mazowieckich produktów.