Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
Reklama Mazowiecka Izba Gospodarcza - CZD Ciechanów

Tradycyjna vs nowoczesna Wielkanoc wg Bogusławy Mikołajczak

Na chwilę przed najważniejszymi w roku świętami koniecznie trzeba posmakować (na razie wirtualnie) potraw z wielkanocnego stołu.
Tradycyjna vs nowoczesna Wielkanoc wg Bogusławy Mikołajczak

Źródło: źródło zdjęć: redakcja, Qbatura - Facebook

A skoro trzeba zasięgnąć porady fachowca, to dzisiejszy (piątek, 15 kwietnia) gość Macieja Dobrowolskiego jest w Ciechanowie absolutnym numerem 1 w gastronomii. BOGUSŁAWA MIKOŁAJCZAK - współwłaścicielka Cafe & Hotel "Qbatura" i "Saloniku" w samo południe odwiedziła studio rodzimego Radia Rekord 88,7 FM (do słuchania online TUTAJ).

Od lat Pani Bogusława przygotowywała dla najbliższych i dla klientów wielkanocne potrawy - te klasyczne i te "modne" i ułamkiem swojej wiedzy podzieliła się ze Słuchaczami oraz naszymi Czytelnikami. Co klasycznego musi znaleźć się na świątecznym śniadaniu a jakie nowe potrawy mogą zastąpić te tradycyjne? Czy niedzielne menu może obyć się beż żuru i sałatki jarzynowej? Maciejowi udało się też zdobyć informacje co w tym roku zamawiają w "Qbaturze" (do zobaczenia TUTAJ) ciechanowianie i czy tegoroczne "jajeczko" różni się od poprzednich?

No i najważniejsze - ile możemy zjeść i jak długo świętować?

 

 

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaAnuluj długi
ReklamaSalon Oświetleniowy Mirat