Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
ReklamaCentrum Ruchu Eskulap

Albrewczyńska i Piotrowicz zdradzają tajemnice pieczywa...

Uwaga. Rozmowa, która dzisiaj miała miejsce na antenie Radia Rekord nadaje się do wysłuchania wyłącznie przez osoby o silnej woli i apetycie trzymanym w ryzach.
Albrewczyńska i Piotrowicz zdradzają tajemnice pieczywa...

Źródło: źróło zdjęć i grafik: redakcja, Piekarnia K. Zieliński - Facebook, Cukiernia Rosario - Facebook

A teraz już z czystym sumieniem zapraszamy tych, którzy kochają zapach ciepłego chleba czy smak tarty z borówkami, bowiem dzisiaj - w piątkowe samo południe (6 sierpnia) gośćmi Macieja Dobrowolskiego na antenie rodzimego Radia Rekord 88,7 FM (do słuchania TUTAJ)  były AGNIESZKA ALBREWCZYŃSKA i ANNA PIOTROWICZ z mającej swoją główną siedzibę w Żurominie Piekarni „K. Zieliński” i Cukierni „Rosario” (do zobaczenia TUTAJ i TUTAJ).

 

Piekarnia jest jedną z bardziej utytułowanych a marka jedną z bardziej rozpoznawalnych na północnym Mazowszu. Sama zaś firma załóżona przed ponad trzydziestui laty przez Kazimierza Zielińskiego a obecnie współprowadzona przez Jego dzieci stała się symbolem sukcesu i biznesowej stabilności.

Czy to za sprawą chleba?  Co to znaczy prawdziwie pieczywo w XXI wieku? Czym różni się pieczywo wypiekane z głębokiego mrożenia od wypiekanego klasycznymi metodami?

 

 Piekarnia K. Zieliński

I czy to prawda, że nie każde ciastko tuczy, mimo że jest słodkie?

Cukiernia Rosario

Zapraszamy do wysłuchania rozmowy i… smacznego!



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Ewa 06.08.2021 13:11
Pani Agnieszko, Pani Aniu dziękujemy za przyjęcie zaproszenia

Maciej Dobrowolski 06.08.2021 12:29
Pani Agnieszki, Pani Anno, dziękuję za rozmowę. Chrup, chrup. Pozdrawiam serdecznie, chrup.