Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
ReklamaCentrum Ruchu Eskulap

Izabella Grabowska ("U Lodziarzy") - o lodach, po prostu

I nadszedł TEN dzień, w którym prawdziwe lodziarnie ruszyły! Kiedy byliśmy dziećmi czekaliśmy na ten moment. Właściciele budek z lodami otwierali okiennice i zaczynali sprzedawać przeważnie dwa rodzaje gałkowych – obowiązkowo śmietankowych i do tego truskawkowych albo kakaowych…
Izabella Grabowska ("U Lodziarzy") - o lodach, po prostu

Źródło: źródło zdjęć: redakcja, U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich - Ciechanów

A jak jest dzisiaj w Ciechanowie, Przasnyszu, Mławie i na północnym Mazowszu? Zapewne nie ma już takich dziecięcych emocji, bo lody dostępne są cały rok, ale te prawdziwe lodziarnie również z początkiem maja (jak dawniej) otwierają swoje podwoje i bezlitośnie kuszą nas kilkunastoma smakami, wśród których jednak niezmiennie królują waniliowe i truskawkowe – jak dawniej.

"U Lodziarzy"

Dlatego dzisiaj, na samym początku sezonu, (w poniedziałek 17 maja) Maciej Dobrowolski zaprosił na antenę Radia Rekord 88,7 FM (którego można słuchać TUTAJ) współwłaścicielkę ciechanowskiej  lodziarni „U Lodziarzy” (do obejrzenia TUTAJ) – IZABELLĘ GRABOWSKĄ. W samo południo było dzisiaj i o lodach tradycyjnych i tych "nowoczesnych", o najmodniejszych smakach i tych, które nie ulegają chwilowym trendom. Było również o sposobach na dobry lodowy deser i na to, by lody nigdy nam się nie znudziły...

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Anonim 17.05.2021 20:11
Pani Izabello - kusicielko - bardzo dziękuję za rozmowę. Z tego, co wyczytałem w uczonych księgach 30 gałek dziennie to takie optimum, prawda? ;-)))))))