Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
Reklama Mazowiecka Izba Gospodarcza - CZD Ciechanów

"Bonifacio" - są po sąsiedzku a jednak jak z innego świata...

Nasz region znany jest w Polsce z dobrze rozwiniętego rolnictwa, zwłaszcza z upraw ekologicznych i niepowtarzalnych krajobrazów. Jednak jak dotąd niewielu inwestorów zdecydowało się połączyć te atrybuty i wykorzystać je biznesowo. Jednym z pierwszych te go typu śmiałych działań było powstanie kompleksu "Bonifacio" - hotelu, SPA, basenu, terenów rekreacyjnych i... małej stadniny koni. Obiekt ten zbudowany powstał na terenie Gminy Sochocin w miejscowości Kępa.
"Bonifacio" - są  po sąsiedzku a jednak jak z innego świata...

Źródło: Źródło zdjęć: redakcja, Hotel Bonifacio - Facebook

Mówi się o nim, że jest jednym z ulubionych miejsc dla Warszawy - bo blisko a jednak w oddaleniu od cywilizacji. Krążą plotki, że często korzystają z oferty hotelu i "przybytków" znani sportowcy. Co uważniejsi mogli dostrzec sportowców Legii czy znanych aktorów. Coraz więcej, zwłaszcza weekendami, spotkać można mieszkańćów Ciechanowa, Mławy, Przasnysza z całymi rodzinami. Wypoczywają i korzystają z niezwykłej restauracji. Aby sprostać takim gościom całe zaplecze nastawione jest na zapewnienie im obsługi na wysokim poziomie. Stąd ważnym elementem działalności jest gastronomia i restauracja, która w przeważającej części opiera się na rodzimych produktach, między innymi z lokalnych gospodarstw rolnych i od producentów z regionu ciechanowskiego.

I dlatego dzisiaj w samo południe Maciej Dobrowolski zaprosił do studia Radia Rekord 88,7 Szefa Kuchni Restauracji "Bonifacio" w Hotelu Bonifacio - DARIUSZA RATUSZNIAKA i dyrektora gastronomi tego hotelu - MATEUSZA PODGÓRSKIEGO , by opowiedzieli o swojej pracy. O potrawach, których autorami sa nasi goście. O smakach opartych na lokalnych produktach i najlepszych światowych kuchniach...

 

 

 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Klient 13.10.2020 12:13
Cudowne miejsce, wspaniała kuchnia pełen profesjonalizm.

Anonim 12.10.2020 16:58
Pięęęęękne miejsce