Radio Rekord mazowieckie mobilne Radio Rekord mazowieckie

12 bio produktów, czyli o roli przerw kawowych na eventach

12 bio produktów, czyli o roli przerw kawowych na eventach

Coraz więcej osób pochłoniętych konsumpcyjnym trybem życia, stara się zwolnić tempo i żyć bardziej świadomie. Zdrowy tryb życia coraz bardziej rozpowszechnia się w społeczeństwie. W sklepach powstaje coraz więcej działów z ekologicznymi produktami, w telefonie możemy zainstalować aplikacje sprawdzające składy produktów. W większych miastach otwierane są sklepy ze zdrową i ekologiczną żywnością, nawet w restauracjach możemy zauważyć bardziej rozbudowane menu zawierające nazwy eko,bio. Konsumenci sięgają częściej po żywność wyprodukowaną bez sztucznych barwników, konserwantów, aromatów i polepszaczy. Na etykietach produktów możemy znaleźć takie oznaczenia jak: bio, eko, organic, jednak nie każdy produkt z takim oznaczeniem jest naprawdę ekologiczny, Takie produktu oznaczone są specjalnymi certyfikatami. Na jakie certyfikaty powinniśmy zwracać uwagę? Przede wszystkim: QMP (wołowina) i QAFP (wieprzowina i drób)- dla wyrobów mięsnych, MSC- certyfikat zrównoważonego rybołówstwa, integrowana produkcja- sposób ochrony roślin przed organizmami szkodliwymi, produkt polski i produkt tradycyjny- wspieramy polskich producentów. Żywność z certyfikatem zazwyczaj jest droższa, ponieważ koszty jej produkcji są wyższe, ale ma bogatszy smak i daje nam świadomość zdrowego odżywiania. Coraz więcej takiej żywności możemy zasmakować na sale szkoleniowe, sale konferencyjne Warszawa, gdzie Organizatorzy eko eventów i innych wydarzeń starają się odpowiedzieć na potrzeby świadomych Klientów.

Eko eventy i wydarzenia – nowe trendy

Firmy starają się coraz bardziej dbać o zdrowie i samopoczucie swoich pracowników. W kuchni firmowej coraz częściej zamiast gotowych przekąsek znajdują się owoce, warzywa, świeże soki. Pojawiają się pojemniki do segregacji śmieci, zamiast kubków i łyżeczek plastikowych są biodegradowalne naczynia. Na stołówkach zamiast tony tłustych mięs i gęstych sosów widzimy chude mięsa, kasze, ryż i świeże sałatki oraz warzywa. Coraz więcej grup wybiera aktywny czas np. zajęcia jogi, w firmach powstają sekcje sportowe. Taka polityka firm jest także przekierowana na organizację warsztatów, szkoleń czy spotkań integracyjnych. Takie wydarzenia odbywają się w miejscach blisko natury, gdzie po intensywnym szkoleniu można wybrać się na spacer, rower lub wybrać inną aktywność fizyczną. Przy organizacji szkoleń w centrum miasta ważny jest wybór przestrzeni, która będzie miała jak najwięcej elementów naturalnych i będzie w duchu proekologicznym. Sale szkoleniowe Warszawa i sale konferencyjnearanżowane są w nowym, proekologicznych standardach. W tej kwestii ważny jest także wybór cateringu.

Bio catering- sale szkoleniowe, sale konferencyjne

Znane już kruche ciasteczka, cukierki czy inne słodkie przekąski przechodzą do historii. Teraz organizatorzy wydarzeń pragną aby catering był jak najbardziej urozmaicony i kolorowy. Wybór takiego cateringu w dużej mierze zależy od rodzaju wydarzenia i czasu jego trwania. Przy śniadaniach prasowych organizowane są wegetariańskie i wegańskie przekąski, do tego świeżo palona kawa od lokalnych dostawców, jogurty naturalne ze świeżymi i suszonymi owocami oraz świeżo wyciskane owocowe soki. Zazwyczaj każdy przekąska czy produkt zawiera staranny opis z całym składem. Rezygnuje się z plastikowych butelek na stołach prelegentów, uczestników spotkania, zastępują je butelki szklane lub z recyklingu, dystrybutory z filtrowaną wodą. Oprócz czarnej tradycyjnej herbaty spotykane są selekcje herbat zielonych lub wybór ziołowych naparów. Sale szkoleniowe Warszawa, sale konferencyjne coraz częściej oferują bogate pakiety cateringowe oraz rozbudowaną ofertę z myślą o firmach skupiających się na zdrowym trybie życia.

Jakie produkty są najczęściej spotykane na sale szkoleniowe Warszawa, sale konferencyjne Warszawa na wydarzeniach firmowych?

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQ2IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQ2IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
  1. Herbaty ekologiczne- owocowe napary bez kofeiny ani teiny, pozwalające delektować się napojem w dowolnej ilości i o każdej porze dnia. Co więcej herbaty zawierające dużo witamin, często też działające leczniczo.

  2. Kawy ekologiczne- np. kawa orkiszowa bogata w białko i błonnik, która energetyzuje organizm, zwiększa odporność, usuwa toksyny i działa odmładzająco lub inne kawy zbożowe o właściwościach prozdrowotnych.

  3. Soki owocowe i warzywne z świeżych owoców i warzyw, zawierające naturalnie występujące cukry.

  4. Naturalne cukry, słodziki cechujące się niską kalorycznością oraz szkodliwością dla zębów np. cukier brzozowy, kokosowy czy erytrol są bezpieczne dla diabetyków i posiadają liczne zalety. Cukier kokosowy posiada 20 x więcej potasu niż w miodzie, 5 x więcej żelaza niż miód oraz witaminę C.

  5. Pasty orzechowe, migdałowe, kokosowe- doskonały dodatek do ciastek. Mus kokosowy jest źródłem potasu, magnezu, żelaza. Dzięki witaminie D poprawia samopoczucie.

  6. Bakalie, orzechy. Bakalie są zdrowe i pożywne, chociaż nie wolno przesadzić z ich ilością bo są kaloryczne. Orzechy zawierają dużo magnezu, wapnia, fosforu, witamin A, C i E. Pomagają obniżyć poziom cukru we krwi i pobudzają pracę mózgu, co przydaje się szczególnie na salach szkoleniowych.

  7. Ciastka zbożowe, składające się z pełnego ziarna stanowiące dużą dawkę energii i substancji odżywczych. Zawierają witaminy : kwas foliowy, tiaminę oraz składniki mineralne: żelazo, cynk, potas, fosfor.

  8. Oleje np. energia do kawy czyli kompozycja tłuszczów: oleju kokosowego i klarowanego masła ghee z kardamonem. Kawa z dodatkiem masła to tradycyjny napój w Tybecie czy Indiach. Zalecane jest przed wysiłkiem fizycznym, doskonale sprawdzi się także w zimowe dni- ma wiele właściwości rozgrzewających.

    PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQ2IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
    PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQ2IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
  9. Chipsy owocowe- są wyjątkowo korzystnym zamiennikiem słodyczy, które szybko zniwelują uczucie głodu.

  10. Pestki, ziarna to naturalny sposób na dodanie sobie energii, dostarczenie dawki witamin i minerałów. Sprawdzą się one doskonale dla osób intensywnie trenujących, będących na diecie, dużo się uczącym. Poprawiają koncentracje, uzupełniają braki witamin, wspomagają prawidłowy metabolizm. Są świetnym dodatkiem do wszelakich deserów, musli oraz ciastek.

  11. Ekologiczne syropy otrzymywane poprzez wytłoczenie na zimno soku z bio świeżych owoców. Doskonale nadają się jako dodatek do wody, herbaty i deserów.

  12. Świeże warzywa i owoce – najczęściej sezonowe, warzywa pokrojone w słupki lub przygotowane z dodatkami w postaci fingerfood. Owoce w całości i filetowane, dostarczające dawki witamin i minerałów na cały dzień intensywnej pracy na Sali szkoleniowej.

Oczywiście lista takich produktów stale się poszerza i rozbudowuje. Catering na sale szkoleniowe , sale konferencyjnemoże nas nie raz zaskoczyć. Na szkoleniach i konferencjach często poznajemy nowe, zdrowe produkty i potrawy, które przenoszone są do naszych domów. Niejednokrotnie menu serwowanych obiadów bądź kolacji integracyjnych zawiera coraz więcej bio produktów, które są bogatym źródłem energii i poprawiają naszą koncentracje i samopoczucie. Firmy cateringowe komponują menu z pomocą dietetyków aby wszystkie dania miały zbilansowaną dawkę substancji odżywczych i aby potrawy zawierały jak najwięcej produktów ekologicznych

Artykuł sponsorowany

Chcemy, żeby portal ciechanow.cozadzien.pl był miejscem wymiany opinii dla wszystkich mieszkańców Ciechanowa i okolic.
Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji „Stop hejt”. Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.
Anonim
lub
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUwIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUwIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+

#WieszPierwszy

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUwIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUwIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjUxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+

Polecamy