A skoro trzeba zasięgnąć porady fachowca, to dzisiejszy (piątek, 15 kwietnia) gość Macieja Dobrowolskiego jest w Ciechanowie absolutnym numerem 1 w gastronomii. BOGUSŁAWA MIKOŁAJCZAK - współwłaścicielka Cafe & Hotel "Qbatura" i "Saloniku" w samo południe odwiedziła studio rodzimego Radia Rekord 88,7 FM (do słuchania online TUTAJ).
Od lat Pani Bogusława przygotowywała dla najbliższych i dla klientów wielkanocne potrawy - te klasyczne i te "modne" i ułamkiem swojej wiedzy podzieliła się ze Słuchaczami oraz naszymi Czytelnikami. Co klasycznego musi znaleźć się na świątecznym śniadaniu a jakie nowe potrawy mogą zastąpić te tradycyjne? Czy niedzielne menu może obyć się beż żuru i sałatki jarzynowej? Maciejowi udało się też zdobyć informacje co w tym roku zamawiają w "Qbaturze" (do zobaczenia TUTAJ) ciechanowianie i czy tegoroczne "jajeczko" różni się od poprzednich?
No i najważniejsze - ile możemy zjeść i jak długo świętować?